Lär dig mer om Österlens fåglar!

Skepparpsgården, STFHaväng, erbjuder en fågelkurs för nybörjare med dagsvandringar i sagolikt landskap, i tryggt sällskap av erfaren guide, måndag- onsdag, 24-26 maj 2021.

Önskar du att lära dig mer om vårens fågelsång och den artrikedom av fåglar som häckar på Österlen och samtidigt njuta av tre guidade dagsvandringar med helpension på Skepparpsgården? Årets kurs med Agne Paulsson riktar sig till nybörjare som vill lära sig grunderna i fågelskådning och uppleva fågellivet i den helt unika naturen vid havsstranden, heden och längs vattendragen. En utökad fortsättningskurs planeras redan till 2022.

Vår guide:

Agne Paulsson är sedan 30 år bosatt på Österlen och är en kunnig, inspirerande och hängiven fågelskådare. Han undervisar till vardags i biologi på Högskolan Kristianstad där han erhållit priser och uppskattning för sin pedagogik, förmåga att entusiasmera och verkligen förstå samband. Med sin stora naturvetenskapliga bredd alltifrån hur människokroppen fungerar till floristik och faunistik, kommer Agne även att få kursdeltagarna att vända blicken mot Havängsområdets unika flora och insektsvärld.

Här kan du läsa mer om Agne: www.agnepaulsson.com

Max antal deltagare: 14

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Efter anmälan skickas ett detaljerat program samt ett litet filmmaterial hem i god tid, som förberedelse till kursen.

Boende: I enkel eller delat rum på Skepparpsgården, STF Haväng

Innehåll: Tre guidade fågel- och naturvandringar till fots måndag, tisdag och onsdag med bas från Skepparpsgården, STF Haväng. Uppsamling och genomgång i salen på kvällarna. Välkomstkaffe och introduktion vid ankomst, KRAVcertifierad frukostbuffé x 2, lunchpaket x 3 samt middag x 2. Boende på Skepparpsgården i eget eller delat rum, linne, handdukar och slutstädning.
Pris: från 3900 kr/person (i tvåbäddsrum), tillägg 500kr i enkelrum

Välkommen att boka! bokning@stfhavang.com